onsdag 4 november 2015

Apelsinbrownies

Inspirerad av apelsintemat i havreflarnen två inlägg bakåt bestämde jag mig under en cellmetabolism-föreläsning för att prova sätta lite apelsinsmak också på de gamla goda favoriterna browniesen.



Ingredienser (browniebottnen): 
150 g smör
100 g hushållschoklad
2 dl socker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl

Smält smöret och chokladen tillsammans på låg värme. Tillsätt resten av ingredienserna, och blanda smeten jämn. Bred ut smeten i en ugnsform på ca 20x30cm.


Ingredienser (apelsinfyllningen):
200 g apelsinfärskost
1 ägg
½ dl socker
det rivna skalet av en apelsin

Blanda samman samtliga fyllningsingdredienser. Klicka ut medelstora klickar av fyllningen här och där på browniesmeten, och dra med hjälp av en kniv och eleganta radiokarpalrörelser ut klickarna i browniesmeten till ett vackert marmorerat mönster. Grädda browniesen i 200 °C i ungefär 30 minuter.


En lite fräschare twist på vanliga brownies, nämligen. Mycket beröm samlade de ihop åt sig, både av ung och gammal. Servera till exempel i sällskap av vispad grädde eller något annat apelsinigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar